Kenan Kodro i na pripremama rešeta mreže rivala

Ponovo je bio junak svog tima

Kenan Kodro i na pripremama rešeta mreže rivala

S. Mlaćo
U mnogim ligama uskoro se nastavljaju prvenstva, pa je na programu svaki dan veliki broj prijateljskih utakmica.

Tako su danas snage odmjerili mađarski MOL Fehervar i slovenski Domžale, a Mađari su slavili 3:0. Susret je odigran u Poreču (Hrvatska).

Sjajan je ponovo bio bh. reprezentativac Kenan Kodro koji igra u životnoj formi. Kodro je prvi pogodio za vodstvo svog tima nakon pola sata igre, da bi u 54. minuti povisio na 2:0.

Nastavio je tako sa sjajnim igrama iz prvenstva i nema dileme da će biti velika uzdanica svog tima u prvenstvu.

Kodro duplájával és Houri góljával legyőztük az NK Domžale csapatát. Szép volt, fiúk! 🔴🔵 #Vidi #MOLFehervarFC #Veledazuton

Posted by Fehérvár FC on Wednesday, January 18, 2023

Kodro je u Mađarsku stigao iz Athletic Bilbao i napravio pravi potez u svojoj karijeri.

Oglasi

U prvom dijelu sezone za svoj tim je upisao 23 nastupa uz jedanaest pogodaka i jednu asistenciju.

Nedavno je Mol Fehervar odmjerio snage sa Hajdukom, Splićani su slavili 3:2, a dvostruki strijelac za mađarski tim bio je upravo Kodro.

Prvenstvo u Mađarskoj OTP ligi nastavlja se krajem januara, a MOL Fehervar će u goste Kecskemetiju. Taj meč se igra 29. januara od 17:30 sati.

Kada je reprezentacija BiH u pitanju, Kodro je upisao za Zmajeve do sada 11 nastupa uz dva pogotka. S obzirom na sjajnu formu očekivati je da će se gotovo sigurno naći na spisku novog selektora naše reprezentacije Faruka Hadžibegića.

Posljednji nastup Kodro je upisao protiv Crne Gore u okviru Lige nacija i to na terenu je proveo 17 minuta. Protiv Rumunije je bio na klupi, no nije dobio šansu.

Top Komentari

HarisADP
Vidi gnjide. Jbe ti joga i mater i oca koji te nisu naucili
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi