Kodro opet zabio i izbio na vrh liste strijelaca, san Fehervara srušen u 95. minuti

Primili gol duboko u nadoknadi

Kodro opet zabio i izbio na vrh liste strijelaca, san Fehervara srušen u 95. minuti

E. Ganibegović

MOL Fehervar i Zalaegerszeg su u 10. kolu mađarske OTP Bank lige remizirali 1:1.

Gledali smo skoro pa potpuno izjednačenu utakmicu, pa je neriješen ishod i najrealniji, iako je gol za 1:1 pao duboko u sudijskoj nadoknadi.

Fehervar je poveo preko našeg napadača Kenana Kodre koji igra u sjajnoj formi, a gol je pao u prvoj minuti sudijske nadoknade prvog poluvremena.

Tri boda su skoro pa bila upisana, no onda šok u petoj minuti nadoknade utakmice. Eduvie Ikoba je postigao gol za konačnih 1:1.

(N)ovim golom Kodro je stigao do brojke od šest u sezoni i trenutno je na prvom mjestu liste strijelaca mađarske lige.

Po šest također imaju i spomenuti Ikoba koji je danas postigao gol, te Paksov Varga.

Oglasi

Iza njih su sa po pet crnogorski reprezentativac Driton Camaj (Kisvarda), zatim Holender (Vasas) i Traore (Ferencvaros).

Za Kodru je ovo četvrti gol u posljednje tri utakmice na klupskom nivou, što znači da je postigao četiri posljednja gola za svoj tim i direktno mu donio pet bodova.

Fehervar je trenutno sedmi s 11 bodova, dok bod više na šestom mjestu ima njihov današnji protivnik.

Mađarska OTP Bank liga, 10. kolo:

MOL Fehervar - Zalaegerszeg 1:1 (Kodro 45+1'; Ikoba 90+5')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije