Strijelac za vikend: Petev uputio naknadni poziv

Za utakmice Lige nacija

Strijelac za vikend: Petev uputio naknadni poziv

A. Čaušević

Selektor Ivaylo Petev je uputio naknadni poziv za preostale dvije utakmice Lige nacija. 

Kako se Luka Menalo neće moći priključiti zbog povrede Petev je za utakmice protiv Crne Gore i Mađarske pozvao Kenana Kodru.

Kodro odlično igra na startu nove sezone u MOL Fehervaru koji je putem zvanične web stranice potvrdio da je napadač pozvan u bh. reprezentaciju.

Sada već iskusni golgeter je bio strijelac za vikend u Kupu Mađarske, a u ovoj sezoni je postigao ukupno osam golova u svim takmičenjima.

Evidentno je da Kodro na okupljanje dolazi u dobroj golgeterskoj formi što svakako može radovati selektora Peteva i ostatak stručnog štaba.

May be an image of 2 people, people standing, people playing sports, outdoors and text that says 'MOL MIX'

Oglasi

Podsjećanja radi, bh. reprezentativci će se okupiti danas u Trening kampu u Zenici, a prvi trening na programu je u 18 sati.

Spisak za septembarske mečeve, ne računajući Menala te sa Kodrom izgleda ovako:

Golmani: Ibrahim Šehić (Konyaspor), Nikola Vasilj (St. Pauli), Kenan Pirić (AEK Larnaca),

Odbrana: Siniša Saničanin (Partizan), Anel Ahmedhodžić (Sheffield United), Dennis Hadžikadunić (Malmo), Adnan Kovačević (Ferencvaroš), Hrvoje Miličević (AEK Larnaca), Sead Kolašinac (Marseille), Eldar Ćivić (Ferencvaroš), Jusuf Gazibegović (Šturm Graz), Amar Dedić (Salzburg), Mateo Sušić (APOEL Nicosia),

Vezni red: Amir Hadžiahmetović (Konyaspor), Sanjin Prcić (Strasbourg), Rade Krunić (Milan), Amer Gojak (Ferencvaroš), Gojko Cimirot (Standard), Miralem Pjanić (Sharjah), Vladan Danilović (Nacional), Haris Duljević (Hansa), Miroslav Stevanović (Servette), Muhamed Bešić (Ferencvaroš), Dino Hotić (Cercle Brugge),

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Napad: Edin Džeko (Inter), Ermedin Demirović (Augsburg), Smail Prevljak (Eupen), Kenan Kodro(MOL Fehervar).

Zmajevi će u petak 23. septembra dočekati Crnu Goru te bi sa eventualnom pobjedom osigurali plasman u Ligu A Lige nacija. Tri dana kasnije slijedi gostovanje Rumuniji.

Top Komentari

Eno30
Sretno zmajevi nasi aBd pa da pobjedimo
5 0
NEWCASTLE
Po pobjedu
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi