Pirić napustio Atromitos, na stolu ima dvije ponude

Sporazumni raskid uovora

Pirić napustio Atromitos, na stolu ima dvije ponude

H. Zilić

Bh. golman Kenan Pirić od početka 2022. godine nije više član grčkog Atromitosa.

Pirić je sa grčkim klubom na svoju inicijativu dogovorio sporazumni raskid ugovora, a odluci su prethodila i određena neisplaćena primanja od strane grčkog prvoligaša. Bh. golman svoju slobodu platio je 30.000 eura, koliko su mu zapravo dugovali.

Naš reprezentativac bi u januaru trebao pronaći novi klub, a prema informacijama do kojih smo došli interes su pokazali klubovi iz Turske i Švedske.

U klub iz Atine Pirić je stigao u julu prošle godine iz redova slovenskog Maribora, a za Atormitos je skupio 11 utakmica i odbranio jedan penal. Posebno se izdvojila njegova partija protiv Olympiakosa gdje je imao nekoliko fenomenalnih intervencija.

Pomenuti golman je karijeru počeo u tuzlanskoj Slobodi, zatim je branio za Gradinu, Gent, Slobodu, Zrinjski i pomenuti Maribor. Posebno je dobre partije pružao na golu Zrinjskog.

Za reprezentaciju Bosne i Hercegovine skupio je šest nastupa, dok je ranije i 12 puta nastupao za U21 reprezentaciju naše države.

Već u narednim danima trebali bi saznati ime novog kluba za reprezentativca Bosne i Hercegovine.

Promo

Top Komentari

Icardi072
Prop'o ko muda kroz poderane gace
18 0
user1595066044
Zilicu nadam se da je Husara uredno platio ovaj tekst
12 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi