Kenin Devedžić karijeru nastavlja u drugom rangu kiparskog fudbala

Napustio Slobodu

Kenin Devedžić karijeru nastavlja u drugom rangu kiparskog fudbala · Zvanično

E. Ganibegović

Mladi stoper Kenin Devedžić karijeru će nastaviti na Kipru gdje je već potpisao ugovor sa svojim novim klubom, te je tako i zvanično napustio Slobodu.

Dvadesettrogodišnji defanzivac Kenin Devedžić ostvario je svoj prvi inostrani angažman i karijeru će nastaviti na Kipru.

Na ovoj maloj otočnoj zemlji u Sredozemnom moru zapazili su ga čelnici PO Achyronas-Onisilos te doveli u svoje redove.

Radi se o klubu koji igra u drugom rangu kiparskog fudbala i vidjet ćemo koji su njihovi dometi u narednoj sezoni.

Osim Devedžića u ovaj klub stigla su još četiri pojačanja do sada i to Koutsakos iz APOEL-a, Chatzikonstanti iz PAEEK-a, Kaiserlidis iz Ermisa i Panagidis iz ASIL-a. 

Devedžić je tako napustio redove Slobode, svog matičnog kluba. U karijeri je, prvu polovicu 2020. godine, još bio na posudbi u Orašju. 

Prošle sezone je 13 puta nastupio za Slobodu, koja je završila posljednja na tabeli i tako napustila Premijer ligu Bosne i Hercegovine.

Treba dodati i da se radi o igraču koji je upisao po dva nastupa za U-17 i U-18 reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Sloboda će pokušati ekspresno da se vrati u Premijer ligu Bosne i Hercegovine, a na klupu ovog tima mogao bi sjesti ugledni bh. stručnjak, Zlatan Nalić.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi