Zlatan Nalić najbliži klupi Slobode

Tuzlaci uskoro počinju pripreme

Zlatan Nalić najbliži klupi Slobode · Saznajemo

Haris Zilić

FK Sloboda od naredne sezone će igrati u Prvoj ligi FBiH, a klub je jučer dobio i novu Upravu na čelu sa predsjednikom Senadom Mujkanovićem.

Pred novom Upravom je dosta posla, a svakako da je glavni cilj povratak u Premijer ligu Bosne i Hercegovine.

Klub će uskoro dobiti novog trenera, a bit će i dosta izmjena u igračkom kadru.

Pripreme počinju u ponedjeljak 10. jula kada je zakazana prozivka, a prema informacijama do kojih je došao SportSport.ba, najbliži klupi Slobode je Zlatan Nalić.

Nalić je najozibljniji kandidat da bude novi trener Tuzlaka, tačnije to bi i za njega bio povratak na trenersku klupu kluba sa Tušnja.

Oglasi

Predsjednik Mujkanović je na današnjoj press konferenciji govorio o trenerskom i igračkom kadru.

"Prozivka je zakazana u ponedjeljak u 18 sati. Do tada ćemo završiti i trenerski kadar, kao i igrački. Ostalo ćemo raditi u hodu, kada krenu pripreme. Trener će sa stručnim štabom vidjeti šta mu treba i mi ćemo odmah reagovati. Ništa ne možemo sakrivati. Imamo još neke razgovore da obavimo, ali blizu smo da dobijemo novog trenera", rekao je Mujkanović i dodao:

"Kada se govori o ciljevima Slobode treba da se gledamo oči u oči. Ovo nisu obične stvari, puno će biti složenije i teže. Neći igrači će otići jer ne žele igrati Prvu ligu FBiH. Pojedinim igračima ćemo se i mi zahvaliti jer nam nisu bili korisni. Dakle, sada idemo u jednu novu priču. Dovodit ćemo selektivno, a ne da dođe pa se ne zna ko pije ko plaća."

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Vidjet ćemo u narednim danma da li će doći do konačnog dogovor sa Nalićem i u kakvom će igračkom kadru Sloboda ući u Prvu ligu FBiH.

Nova Uprava je predstavila i plan u naredne tri sezone. U narednoj sezoni cilj je povratak u Premijer ligu Bosne i Hercegovine, zatim 2025. godine cilj je izlazak u UEFA konferencijsku ligu, a 2026. godine cilj je borba za trofeje u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

sloboda2
I jest za druge lige...
2 1
Respekt imamo prema Naliću mislim svi i trebamo se okrenuti Slobodi i navijati i poželjeti joj brz ulazak u PL.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi