Kerla uzeo titulu, pa izabran i u tim sezone
Foto: FK Suduva

Bivši defanzivac Željezničara

Kerla uzeo titulu, pa izabran i u tim sezone

Semir Kerla je na najbolji mogući način zaokružio još jednu uspješnu sezonu u Litvaniji.

Korpulentni defanzivac od odlaska iz Željezničara nosi dres Suduve koja je po treći put uzastopno osvojila naslov prvaka Litvanije, a velikim dijelom tome je doprinio upravo Kerla.

Tokom cijele sezone Kerla je bio standardan u Suduvi. Iako igrač zadnje linije, uspio je nekoliko puta da postigne gol i asistira, a sjajne igre na kraju su mu donijele mjesto u najboljih 11 tamošnjeg prvenstva.

Iza sebe Kerla inače ima skoro stotinu utakmica u Litvaniji, a pored Suduve igrao je u ovoj zemlji još za Žalgiris s kojim je također osvojio nekoliko trofeja. Ranije je, uz Željezničar, igrao još u Grčkoj, Slovačkoj i Kazahstanu.

Među najboljih 11 se našao još jedan bh. internacionalac, tačnije Mihret Topčagić, koji je prije dolaska u Litvaniju najveći dio karijere proveo nastupajući u Austriji.

Top Komentari

Ade1987
Jaka liga nema šta!
0 0
19211921
topcagic 20 golova u 23 susreta
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi