Keshi: Ja sam šef, zato je ekipa disciplinovana
Foto: EPA.eu

Selektor Nigerije nakon pobjede

Keshi: Ja sam šef, zato je ekipa disciplinovana

Selektor Nigerije Keshi bio je itekako zadovoljan pobjedom svog tima, ali ne samo svog već i dobrim rezultatom reprezentacije Gane koja je danas izborila remi u duelu sa Njemačkom.

"Sretan sam. Danas je i Gana odigrala dobro, to je dobro za cijelu Afriku. Mislim da je karakter koji su moji momci pokazali, pobjednički, borbeni duh, a imali smo i bolju igru. Bilo je vruće i dosta teško, i ja koji sam samo hodao na stadionu vidio sam da nije lako, mogu misliti kako je tek bilo teško. Ipak, vrlo sam zadovoljan", rekao je selektor Super orlova nakon pobjede nad Zmajevima.

Nakon neriješenog protiv Irana, mnogi su mislili da se nećete izvući iz grupe?

"Ne. Nije bilo trenutka u kojem sam mislio da nećemo proći. Takve stvari se dešavaju u Africi, niko nam ne daje nikakve šanse. Vi mislite da sam poveo hrpu novaka na SP, da smo izvukli dobar rezultat protiv Irana na sreću, ali vidjeli ste kako je Iran igrao protiv Argentine. Da nije bilo Messija i oni bi igrali 0:0. Dok god su mi igrači spremni za igru, ne mislim da nećemo proći grupu", istakao je nigerijski stručnjak.

Nakon ove pobjede skoro ste se kvalificirali, šta treba uraditi u narednoj utakmici?

"Moramo se koncentrisati na svoj posao, primijetili smo i zapisali sve pogreške i to moramo otkloniti i skupa sa svim igračima naći rješenje", priča Keshi.

Možda ste trebali zabiti više golova u prvom poluvremenu. Šta ćete učiniti da vam igrači bolje reaguju?

"Upravo sam objasnio. Protiv Irana smo igrali protiv jedanaest igača u odbrani, nikada se nisu otvarali. Teško je igrati protiv bunkera. One pogreške koje smo napravili danas o njima ćemo pričati kasnije, a ono što smo dobro uradili to ćemo usavršiti", kaže Nigerijac.

Navijači su se iznenadili što ste uveli Babatundea?

"Igrači nisu došli da u Brazilu jedu i piju i razgledaju znamenitosti. Ko god je u ekipi može biti i na terenu. a ko je na terenu, zaslužuje biti tamo", objašnjava trener šampiona Afrike.

Koji će vam biti motiv u zadnjoj utakmici u grupi, onoj protiv Argentine?

"To da će vam porasti prodaja novina u Nigeriji! Ipak, mi nismo tu da prodajemo novine, nego da igramo na prvenstvu", odbrusio je Keshi nigerijskom kolegi.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Vaš tim je bio dosta discipliniran, napadači su se dobro vraćali u odbranu. Kako ste pripremili tim da bude tako radišan?

"Tako što sam ja šef. To su sve profesionalci. Svi znaju da odgovaraju za ono što rade. Svako ima funkciju na terenu. Drago mi je da su ostali disciplinovani, ali najvažnije je to što smo od 1998. ostvarili prvu pobjedu na SP. Dakle, zadovoljan sam i nadam se da će tako i ostati", rekao je selektor Nigerije na kraju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.