Keshi: Nisam Bog, ne mogu ništa obećati, ali borit ćemo se
Foto: EPA

Protiv BiH i Argentine žele čudo

Keshi: Nisam Bog, ne mogu ništa obećati, ali borit ćemo se

Edmir Škorić

Nigerijski selektor Stephen Keshi nada se čudu i pobjedama u preostalim utakmicama grupne faze Svjetskog prvenstva.

Nigeriju je pomalo zatekao remi protiv Irana (0:0). Super Orlovi su bili apsolutni favoriti, pa je bilo za očekivati da upišu tri boda, no iransku bunker je izdržao i stvari po Nigeriju su se zakomplikovale kada je u pitanju plasman u nokaut fazu. 

"Ne prestajemo se nadati. Vidjeli smo što se dogodilo na susretu između Holandije i Španije. Niko to nije očekivao. Također, vidjeli smo što je bilo u duelu Njemačke i Portugala. To je nogomet", kazao je Keshi, aludirajući kako nije isključeno da njegovi momci prirede senzaciju. Slijedi im susret s BiH u subotu, pa onda i s moćnom Argentinom.

"Sve se može dogoditi, tako da nije isključeno da pobijedimo BiH i Argentinu i prođemo u drugi krug".

Novinari su ga pomalo i iznervirali pitanjem da li može obećati pobjede u ovim utakmicama koje dolaze, a koje su, realno, najteže po njegovu reprezentaciju.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Nisam Bog", odbrusio je Keshi, pa nastavio: " Ne mogu ništa obećati. Čak ni najbolji treneri u svijetu ne mogu dati obećanje za neku utakmicu. Sve što mogu napraviti jeste da igrače upoznam sa protivnicima, pripremim i da se nadam da će odigrati boljeg nego protiv Irana".

"Iran je bio težak i spreman za nas. Vi (novinari, op.a) činite da se stalno ponavljam kao ploča. Nismo pobijedili Iran i nije kraj svijeta. Ima još utakmica", rekao je Keshi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.