Senad Kevelj i predloženi članovi za UO FK Velež povukli kandidature!

Hoće li se vratiti Hasić?

Senad Kevelj i predloženi članovi za UO FK Velež povukli kandidature! · Ekskluzivno

Adnan Beganović

Međunarodni sud za sportsku arbitražu (CAS) ukinuo je suspenziju bivšem predsjedniku Veleža Šemsudinu Hasiću, ali je zbog toga dosadašnji predsjednik Sportskog saveza Mostara Senad Kevelj odustao od kandidature za mjesto čelnika. grada Mostara Rođen.

Međunarodni sud za sportsku arbitražu (CAS) danas je obradovao navijače Veleža, odnosno brojne zaljubljenike u bosanskohercegovački klupski nogomet.

Naime, u slučaju "Šemsudin Hasić protiv Nogometnog saveza BiH" CAS je presudio u korist bivšeg predsjednika Veleža, te mu poništio dvogodišnju suspenziju koju su mu izrekli dosadni organi vladajućeg tijela bh. nogometa, dok je njegov zahtjev za novčanu naknadu i dio žalbe koji se odnosi na novčanu kaznu odbio.

Drugim riječima, Šemsudin Hasić ponovo može obavljati sve dužnosti u bosanskohercegovačkom nogometu, što znači da se ponovo može naći na čelu mostarskog Veleža.

Informacija iz CAS-a stigla je samo dan uoči Skupštine mostarskog kluba na kojoj je Velež trebao dobiti novo rukovodstvo, s obzirom na to da su dosadašnji predsjednik Senad Husnić i njegovi suradnici najavili odlazak.

U javnosti se malo spekuliralo o imenu Husnićevog nasljednika, no najnovije informacije govore da je favorit za preuzimanje užarene predsjedničke fotelje bio i Senad Kevelj, bivši član Nadzornog odbora na čelu sa Šemsudinom Hasićem.

No, nakon današnje informacije iz CAS-a, dosadašnji predsjednik Mostarskog sportskog saveza zajedno sa svojim timom odlučio je odustati od kandidature.

SportSport.ba kontaktirao je Kevelja kako bi provjerio točnost ove informacije, ali prvi čovjek mostarskog sporta je rekao:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Nakon konzultacija sa svim članovima dostavljenog Upravnog odbora, zajednički smo donijeli odluku da povučemo kandidaturu. Nakon odluke CAS-a stekli su se svi uvjeti da se Hasić vrati na čelo kluba, a vjerujem da Ovo je trenutno najbolja opcija za Velež. Zajedno sa ljudima sa kojima sam bio spreman da se potpuno posvetim Veležu, povlačimo moju kandidaturu, što ne znači da nećemo biti uz Velež u svim svojim kapacitetima. Dakle , ne samo ja, nego i ljudi koji su se rado odazvali mom pozivu da pomognu Veležu. Važno nam je zbog ovog zajedništva, smatramo da je najbolje za klub da Hasić i dalje uspješno vodi klub. Ali, svi Mi koji volimo Velež imamo obavezu da budemo na raspolaganju koliko god možemo”.

Podsjetimo, Hasić je postao predsjednik UO FK Velež 2016. godine u možda i najtežim trenucima za klub u njegovoj bogatoj historiji. Zajedno sa svojim kolegama, među kojima je bio i odlazeći predsjednik Husnić, spomenuti Kevelj je odradio sjajan posao, ali se pod njegovim vodstvom Velež vratio u elitni rang bosanskohercegovačkog nogometa.

Pa ne samo to, Hasić i njegovi saradnici su napravili velike stvari po pitanju infrastrukture, već je i stadion Rođeni poprimio novi izgled. Također, Velež je s Hasićem kao čelnim čovjekom kluba nakon višegodišnje pauze izborio učešće u europskim natjecanjima.

On je prošle godine podnio ostavku zbog suspenzije od strane Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine, ali ga je naslijedio Senad Husnić koji će ući u povijest kao prvi i jedini predsjednik kluba s kojim je osvojen trofej Kupa u samostalnoj Bosni i Hercegovini. .

U posljednjih nekoliko mjeseci Husnić je zbog određenih nesporazuma unutar vladajuće strukture na svoja leđa preuzeo veliki teret vođenja klubova, pa je između ostalog i zbog toga najavio odlazak. No, kada će ga naslijediti, odnosno hoće li se Hasić vratiti na čelo kluba ili će Velež dobiti novog predsjednika trebalo bi biti poznato sutra.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

vinkomarinovic
HASICU SEMSUDINE BICES JE-AN CIM SE VRATIS NA FUKNCIJU CJELA BANJA LUKA TO ZNA I VICO JE SPREMAN DA TE UNISTI DO KRAJA ALI I VELEZ ! VRACANJE HASICA ZNACI DA CE SAVEZ DA PRPVOCIRA I U KONAČNICI UNISTI VELEZ !! HASICU AKO SI PAMETAN I AKO VOLIS KLUB ODUSTANI JER OVO NAM JE KRAJ POBJEDIO SI CETNIKA VICU ON OVO NECE HALALIT
1 10
vinkomarinovic
HASICU NI SLUCAJNO AKO PRISTANES NA OVO TO NAM JE KRAJ ! POBJEDIO SI CETNIKA I ON CE SVE URADITI DA TE UNISTI NEMOJ PRISTAJETI NAMJERNO CE NAS SA SUDIJAMA VICO CETNIK JE-AT !! NE NE I NE NEMOJ SEMSUDINE DA TE ISKORISTI CETNIK I DA BUDES NA KRAJU NAJVECI KRIVAC STO CE KLUB ISPAST
0 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi