Novinari "zaskočili" De Bruynea nakon poraza, jedno pitanje ga izbacilo iz takta: "Glupost"

Belgija ispala s Evropskog prvenstva

Novinari "zaskočili" De Bruynea nakon poraza, jedno pitanje ga izbacilo iz takta: "Glupost"

Endin Čaušević

Reprezentacija Belgije oprostila se od Evropskog prvenstva jer je večeras u osmini finala poražena od Francuske sa 1:0. Nakon meča u centru pažnje našao se Kevin de Bruyne jer su mu novinari postavili dosta "škakljivo" pitanje.

Belgija nije previše blistala u grupnoj fazi, ali je danas pružila dosta dobar otpor favorizovanoj Francuskoj.

Trikolori su bili bolji u današnjem okršaju, ali mora se priznati da su do pobjede došli uz dosta sreće. Odlučujući trenutak desio se u 85. minuti kada je nakon udarca Kolo Muanija autogol postigao Vertonghen za konačnih 1:0.

Mnogi smatraju da je ovo bio posljednji udarac za generaciju Belgije predvođenu Kevinom de Bruyneom jer tim koji je imao velike zvijezde na kraju nije uspio ništa ozbiljnije da uradi na velikom takmičenjima.

Također, već se uveliko špekuliše da bi za De Bruynea nastup na Evropskom prvenstvu mogao biti posljednji u dresu reprezentacije Belgije i da neće biti iznenađenje ukoliko se on penzioniše iz nacionalog tima ovog ljeta.

Upravo De Bruyne bio je taj koji se pojavio pred novinarima nakon poraza od Francuske, a oni su ga odmah "zaskočili" pitanjem o tome da li je odigrao svoju posljednju utakmicu u dresu reprezentacije Belgije.

Oglasi

De Bruyne nije bio oduševljen kada je čuo šta ga novinari pitaju, te je poručio da nije ni mjesto ni vrijeme da se o tome sada razgovara.

"Prerano je da vam dam odgovor na to pitanje. Pustite me da procesiram ovaj poraz. Ovo je bila jako duga sezona. Moram da odmorim sovje tijelo, a odluku ću donijeti nakon ljeta i odmora", poručio je De Bruyne.

Iako je tokom sezone imao problema s povredama na kraju je zadovoljan kako je odigrao turnir u Njemačkoj.

"Imao sam dobar turnir. Fizički se osjećam jako dobro. Pokušao sam sve da pomognem sovjoj ekipi i šteta je što nisam iskoristio tu priliku u finišu utakmice, ali sam zaista dao sve od sebe", dodao je.

Oglasi

Na kraju je jedan od novinara pitao De Bruynea da li je ovo kraj zlatne generacije Belgije, a to mu se pitanje nije baš svidjelo.

"Ko je zlatna generacija? Belgija? Hoćete reći da Engleska, Francuska, Španija i Njemačka nisu zlatne generacije? Hvala", rekao je De Bruyne koji tokom odlaska iz mix zone još prokomentarisao: "Glupost".

De Bruyne je u dresu reprezentacije Belgije odigrao ukupno 104 utakmice i zabio je 28 golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi