Kevin de Bruyne potvrdio gdje će igrati naredne sezone, a ima plan i za silni novac kojeg će uzeti
Kevin de Bruyne ima jasan plan (Foto: EPA)

Belgijanac za sada ne vidi promjene

Kevin de Bruyne potvrdio gdje će igrati naredne sezone, a ima plan i za silni novac kojeg će uzeti

Midhat Šljivak

Zvijezda Manchester Cityja Kevin de Bruyne saopštio je danas kako je za sada plan da di naredne sezone nosi dres Građana, te da nije dobio nikakvu ludu ponudu iz Saudijske Arabije.

Već mjesecima se špekuliše da bi fenomenalni Belgijanac Kevin de Bruyne karijeru mogao nastaviti u Saudijskoj Arabiji. Spominjale su se ogromne cifre koje su mu navodno ponuđene, no KDB tvrdi da on nije pričao s klubovima iz ove zemlje.

U razgovoru za belgijske medije poručio je kako za sada ostaje dio Manchester Cityja.

"Ostanak u Cityju? Da, da", poručio je De Bruyne i nastavlja:

"Čitao sam dosta da odlazim u Saudijsku Arabiju, ali zaista nisam razgovarao s bilo kojim klubom. Ako postoji dobra ponuda i ako kažeš Pepu da želiš otići, onda je sve moguće. Ja mu za sada ništa nisam rekao", riječi su Kevina de Bruynea.

"Imam ugovor sa Cityjem na još godinu dana. Vejrovatno će biti nekih razgovora. Ako ne, onda ću potražiti nešto drugo. Teško je reći šta će se desiti. Ovog ljeta ću uživati u odmoru i zatim se vratiti u City."

Oglasi

Ako dođe do ogromne ponude on dobro zna šta bi s napravio s novcem.

"Novca imam više nego dovoljno, to znam veoma dobro. Ako bi mi neko ponudio neku ludu cifru, onda to nije za mene. To je za moju porodicu, prijatelje, djecu, unuke, susjede moje djece", rekao je De Bruyne.

Kevin de Bruyne ulazi u svoju 10. godinu u Manchesteru. S ovim klubom je osvojio apsolutno sve što je mogao i igrao je zaista čudesan fudbal.

U proteklih devet godina odigrao je 382 utakmice u dresu Cityja uz fenomenalan učinak od 102 pogotka i 170 asistencija. Osvojio je 16 trofeja.

Oglasi

Čak šest trofeja prvaka Engleske je u njegovim rukama, te svakako najvrjedniji trofej Lige prvaka osvojen u sezoni 2022/2023.

Podsjetimo, on je karijeru počeo u ekipi Genka, kratko je igrao za Chelsea, da bi ime stekao igrajući u njemačkim ekipama Werdera i Wolfsburga.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Manchester City ga je krajem augusta 2015. godine platio za tada rekordnih 75 miliona eura i njegovo dovođenje se ispostavio kao čudesan potez jer je postao jedan od najboljih veznih fudbalera na svijetu.

KDB je za selekciju Belgije odigrao 104 utakmice i postigao je 28 pogodaka.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi