Spektakl u finalu prije finala: Majstorija De Bruynea za 1:1 u Madridu

Izjednačenje

Spektakl u finalu prije finala: Majstorija De Bruynea za 1:1 u Madridu

Edmir Škorić

Real Madrid i Manchester City igraju prvu utakmicu polufinala Lige prvaka u Madridu, a trenutno je 1:1.

Real i City će voditi žestoke borbe za plasman u veliko finale. Kraljevi su večeras pred svojim navijačima poveli majstorskim golom Vinicius Juniora u 36. minuti, ali je stigao odgovor Građana u nastavku.

[twitter]https://twitter.com/vartatico/status/1656020895335424023[/twitter]

U 67. minuti Iklay Gundogan je dodao loptu do Kevina de Bruynea, a sjajno ofanzivac gostiju preciznim udarcem izvan 16 metara zabija sjajan gol.

City je 20 minuta prije kraja vratio stvari na početak. No, kako god da ovaj duel večeras završi, na Etihadu nas naredne sedmice očekuje veliki spektakl i do samog kraja nećemo znati ko će u finale.

Oglasi

Inače, viđen je i jako lijep potez iskusnog veznjaka Reala Luke Modrića, odnosno spektakularan njegov prvi dodir s loptom na startu meča.

Podsjećanja radi, u drugom polufinalu sastaju se Inter i Milan, koji će sutra od 21h na San Siru odigrati svoj prvi duel.

Sastavi:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Real: Courtois - Carvajal, Rudiger, Alaba, Camavinga - Valverde, Kroos, Modrić - Rodrygo, Benzema, Vinicius

City: Ederson - Walker, Dias, Akanji - Stones, Rodri - Silva, De Bruyne, Gundogan, Grealish - Haaland

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi