Drugoligaš dovodi De Bruynea: Prije nego pomislite da je ludost, morate saznati ko stoji iza kluba

Još jedan senzacionalan transfer?

Drugoligaš dovodi De Bruynea: Prije nego pomislite da je ludost, morate saznati ko stoji iza kluba

E. Škorić

Velika fudbalska zvijezda Kevin De Bruyne (32) mogao bi da zaigra u drugoj ligi. To zaista zvuči nevjerovatno, s obzirom da je reprezentativac Belgije (i dalje) jedan od najboljih evropskih veznjaka i član aktuelnog engleskog i evropskog prvaka Manchester Cityja.

Na prvu sve zvuči potpuno nemoguće i ludo, ali zaista nije. Dovoljno je reći da iza drugoligaške ekipe stoji Aramco, financijski jaka naftna kompanija.

Aramco planira da učini velike stvari sa Al-Qadsiahom, klubom koji igra u 2. ligi Saudijske Arabije. Naravno, prvo je plan ući u viši rang, a onda se takmičiti sa tamošnjim velikanima i igrati protiv zvijezda kao što su Cristiano Ronaldo, Sadio Mane, Karim Benzema i ostali.

Al-Qadsiah trenutno igra za promociju u drugoj saudijskoj ligi (3. mjesto na tabeli). Investitor svakako želi da napravi senzacionalne transfere, a navodi se da je De Bruyne prvi na toj listi želja.

Puno je glasina iz Saudijske Arabije, ali ima i vrhunskih transfera. Od dolaska superzvijezde Cristiana Ronalda (38), mnogi su ga slijedili (Neymar, Benzema, Mane, ...). Ne može se isključiti da će i De Bruyne preseliti u pustinju - pogotovo jer je njegova budućnost u Manchester Cityju jako upitna.

Oglasi

Belgijanac još ima ugovor do 2025. godine, a prema pisanju medija, šefovi kluba žele da razgovaraju o produženju tek kada De Bruyne ponovo bude spreman.

De Bruyne se vraća početkom 2024.

Trenutno je izvan terena zbog pokidanog mišića i neće se vratiti do početka 2024. godine. U tekućoj sezoni upisao je samo dva nastupa i ima jednu asistenciju.

De Bruynea njegov trener Pep Guardiola jako cijeni i smatra fudbalskim genijalcem, što on zapravo i jeste. Ima 96 golova i 153 asistencije na 358 utakmica za Građane, no i on polako ulazi u godine i prije ili kasnije morat će da donese odluku o odlasku u neke bogate zemlje gdje će za kraj karijere napuniti bankovne račune.

U saudijskom klubu Al-Qadsiah, De Bruyne bi bio neprikosnovena zvijezda. Tržišna vrijednost tima trenutno je oko 15 miliona eura.

U timu je nekoliko stranaca sa kojima bi se De Bruyne mogao sporazumjeti, prvenstveno Nijemac Alexander Hack koji je doveden iz Mainza. Na golu je Joel Robles, Španac doveden iz Leedsa, a tu je i njegov sunarodnjak Alvaro Gonzalez. Argentinac Luciano Vietto takođe je član ove ekipe, a on je doveden iz Al Ahlija bez odštete. Senegalac Mbaye Diagne kupljen je za 2 miliona eura od turskog Karagumrukspora.

Sve je veći broj fudbalskih majstora i zvijezda koje napuštaju Evropu i odlaze u bogatu arapsku zemlju, vidjet ćemo da li je došlo vrijeme i za De Bruynea.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi