Pep Guardiola dao izjavu koja bi mogla probuditi ljubomoru kod hrvatskog dvojca na Etihadu
Pep Guardiola prezadovoljan je partijama koje pruža Manuel Akanji, te ga je i javno pohvalio.

Hvalio je trećeg igrača

Pep Guardiola dao izjavu koja bi mogla probuditi ljubomoru kod hrvatskog dvojca na Etihadu

Eldar Ganibegović

Pep Guardiola je u posljednjem obraćanju medijima hvalio jednog igrača Manchester Cityja. Radi se o pojačanju iz ljeta 2022. godine.

Minulog vikenda derbi 13. kola engleske Premier lige igrali su Manchester City i Liverpool. Na kraju je meč završen rezultatom 1:1.

Iako do tri boda nije došao, Pep Guardiola može biti zadovoljan nekim drugim stvarima. Posebno se to odnosi na igru jednog od defanzivaca u timu.

Naime, reprezentativac Švicarske, Manuel Akanji, pokazao je da se na njega može ozbiljno računati. Potvrdio je to i sam Guardiola koji ga je itekako hvalio na press konferenciji.

"Može igrati na strani, kao centralni stoper ili u sredini. Kad uđe u zadnju trećinu, može kvalitetno razigravati, brz je i jak. Kakvog igrača sam dobio, vau", pohvalio je Španac Švicarca, a onda se osvrnuo i na sportskog direktora.

"Kakvog igrača mi je doveo Txiki Begiristan", pohvalio je Guardiola sportskog direktora Manchester Cityja, koji je napravio odličan posao dovođenjem Akanjija iz Borussije Dortmund.

Oglasi

Manuel Akanji stigao je u Manchester City 2020. godine iz Borussije Dortmund za 20 miliona eura. Ove sezone igrao je na 16 utakmica i postigao tri gola.

A Gvardiol i Kovačić?

Mnogi fanovi komentarisali su kako bi ova izjava Pepa Guardiole mogla da izazove ljubomoru kod hrvatskog dvojca u ekipi s Etihada.

Ovaj put je red došao da se pohvali Švicarac, no jasno je da samo pozitivno mišljenje Guardiola može imati i o dva hrvatska reprezentativca.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Podsjetimo, Joško Gvardiol je u Manchester City stigao u augustu iz RB Leipziga za 90 miliona eura. Do sada je nastupio na 13 mečeva.

Mateo Kovačić je doveden za 29,1 milion eura iz Chelseaja. On je nastupio u jednoj utakmici više od Gvardiola, no ni on nema niti gol niti asistenciju.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BosanskaSvedska
Haj preuzmi fulham da vidimo cuda od trenera!
2 1
De dovedi kimmicha da vidiš kako će City propasti se živ bio pomozi
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi