Kampl postigao gol za Leipzig, uhvatio se za prsa, poručio da ne može da diše i onesvijestio se

Dramatične scene u Leipzigu

Kampl postigao gol za Leipzig, uhvatio se za prsa, poručio da ne može da diše i onesvijestio se

Edmir Škorić

Dramatične scene viđene su u meču 28. kola njemačke Bundeslige između Leipziga i Augsburga.

Leipzig je slavio sa 3:2 i došao do treće pozicije. Briljirao je Timo Werner s dva gola i asistencijom, ali i slovenski reprezentativac Kevin Kamp.

On je najprije u 10. minuti postigao gol za izjednačenje, a onda ostao bez daha i pao na teren. Medicinsko osoblje stiglo je na lice mjesta i odmah pružilo pomoć.

Kamplu se to dogodilo dok je trčao prema reklamnim panoima da proslavi pogodak. Uhvatio se za leđa, potom za prsa, signalizirajući saigračima da ne može doći do daha. Nakon toga je pao na tlo i onesvijestio se. Ipak, na sreću, pridigao se i nastavio meč.

Slovenac će proći dodatne testove kako bi se utvrdili zdravstveni problemi i šta mu se dogodilo u subotu, a u četvrtak je golman Juventusa Wojciech Szczesny imao ozbiljne probleme, kada se uhvatio za srce i zbog čega je morao da napusti teren.

I poljski golman je priznao kako nije mogao da diše.

"Napravili smo ljekarski pregled i sve je u redu. Bio sam itekako zabrinut jer nisam mogao da dišem, ali sada je sve dobro. Testovi su potvrdili da nema nikakvih problema", rekao je Szczesny.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Kampl je član njemačkog kluba od 2017. godine. Za to vrijeme 28-struki reprezentativac Slovenije odigrao je 208 utakmica u kojima je postigao sedam golova i upisao 21 asistenciju. Ugovor mu traje do kraja juna 2024.

Leipzig je nakon pobjede nad Augsburgom zasjeo na treće mjesto sa 51 bodom, dok vodeći Bayern ima 59. U narednom kolu popularni Bikovi će 23. aprila gostovati Bayeru u Leverkusenu.

Top Komentari

Mel_Glupson
Ne zna se od čega je ,samo se zna od čega nije .. nije od pfizera.. nemoj da bi ko pomenuo pfizer ...
2 2
makelele
Niko vas nije tjerao...
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi