Kevin Phillips odveo Crystal Palace u Premiership

Watford poražen

Kevin Phillips odveo Crystal Palace u Premiership

Midhat Šljivak
Teme:

Fudbaleri Crystal Palacea igraće naredne sezone u engleskoj Premier ligi nakon što su danas u finalnoj utakmici doigravanja na Wembleyu savladali Watford nakon produžetaka sa 1:0


Prvo poluvrijeme nije donijelo veća uzbuđenja na Wembleyu. Oba tima su bila jako oprezna u ovom susretu, a vrijedi izdvojiti samo pokušaj Zahe za Crytal Palace u 20. minuti, te pokušaj Vydre za Watford.

U nastavku je viđena mnogo bolja utakmica, sa dosta prilika. Watford je prvi prijetio preko Geija, ali je golman Palacea Speroni ukrotio njegov pokušaj. Potom je dobru priliku za Crytal Palace imao  Wilbraham, ali je iz povoljne situacije šutirao pravo u Manuela Almuniju.

Crytal Palace je u 62. minuti ponovo prijetio preko Wilfreda Zahe, da bi tri minute kasnije Wilbraham ponovo u dobroj prilici, ali Almunia ponovo spašava svoj gol. Wilbraham je potom u 83. minuti još jednom dobro šutirao, ali je Almunia najzaslužniji što golova u regularnih 90 minuta nije bilo.

U produžecima ponovo bolja igra Crytal Palacea. Dobra igra im se isplatila u 105. minuti kada je sudija Atkinson pokazao na bijelu tačku. Odgovornoste je preuzeo Kevin Phillips, koji je pogodio za vodstvo Palacea od 1:0.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Do kraja Watford nije uspio doći do izjednačenja, te će u Premiershipu naredne sezone igrati Crytal Palace.


Crystal Palace vs Watford 1:0 Kevin Phillips by footballdaily1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti