Keylor Navas u centru skandala: Prijetio da će namjerno primati golove i gubiti mečeve

Sve samo na Pinto ne bude selektor

Keylor Navas u centru skandala: Prijetio da će namjerno primati golove i gubiti mečeve

E. Čaušević

Golman PSG-a, Keylor Navas, našao se u centru skandala koji ovih dana drma reprezentaciju Kostarike.

Kostarika je oduševila svijet na Mundijalu 2014. godine u Brazilu kada su stigli do četvrtfinala gdje su na kraju ispali od Nizozemske nakon penala.

Međutim, već nakon nastupa u Brazilu stvorila se prava pometnja u reprezentaciji Kostarike. Fudbalski savez ove zemlje odlučio je da Jorge Luis Pinto neće ostati selektor što je bilo iznenađenje za sve zbog rezultata kojeg je napravio na Mundijalu.

Ipak, nakon što je napustio selektorsko mjesto Kostarike poručio je da su ga igrači izdali, a nakon toga klupko je počeo da se odmotava.

Pojavile su se priče da su igrači održali sastanak i tražili da Pinto napusti reprezentaciju nakon SP-a, a na istom je učestvovao i Keylor Navas.

Bivši predsjednik FS Kostarike, Eduardo Li, potvrdio je da je Navas bio na sastanku i da su on i saigrači Bryan Ruiz i Celco Borges prijetili da više neće igrati za Kostariku ako Pinto ostane selektor. Navas je čak rekao da će reprezentacija namjerno gubiti mečeve u slučaju da Pinto dobije novi ugovor.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Nakon svega pokrenut je i sudski postupak, a Li je svjedočio prije nekoliko dana i nakon njegovih izjava Navas se našao u centru skandala. Li je potvrdio da je Navas jedini od svih igrača koji je rekao da će namjerno primati golove i gubiti utakmice, dok su ostali samo govorili da više neće igrati za Kostariku.

Poslije Mundijala u Brazilu Pinto nije dobio novi ugovor i napustio je selekciju Kostarike, ali niko nije ni slutio kakav će to skandal biti nekoliko godina nakon toga.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti