Khimki u derbiju bolji od Moskovljana

Velika pobjeda Khimkija u derbiju

Khimki u derbiju bolji od Moskovljana

Danas su u okviru Ruske košarkaške lige derbi odigrali Khimki i CSKA Moskva, a pobjedu su slavili košarkaši Khimkija 75:70.

Prvih deset minuta proteklo je u igri koš za koš, a Armejci su imali dva poena viška nakon prve četvrtine. U nastavku prvog poluvremena mali broj koševa, a gosti su na odmor otišli sa prednošću, 34:32. 

 

Treća četvrtina donijela je odličnu igru obje ekipe, Khimki nije mogao do preokreta, ali ni CSKA do osjetnije prednosti. U posljednih deset minuta gosti su ušli sa vodstvom, 53:51. Khimki je puno bolje otvorio odlučujuću četvrtinu i vrlo brzo došao do preokreta. Na krilima Zorana Planinića zadržali su prednost i slavili 75:70. 

 

Najefikasniji u redovima Khimkija bio je pomenuti Planinić sa 20 poena, dok je 16 dodao Fridzon. Kod CSKA Moskve po 17 poena postigli su Krstić, Weems i Teodosić. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.