Khouma Babacar seli u Premier ligu
Foto: EPA

Napadač Fiorentine uskoro u Brightonu

Khouma Babacar seli u Premier ligu

Čini se da je trener Brightona Chris Hughton, u zadnji čas, uspio obezbijediti veliko pojačanje za svoju ekipu. Naime, britanski mediji saopštavaju da je transfer napadača Fiorentine, Khoume Babacara, gotovo realizovan.

Iako je prvobitna ponuda Brightona za senegalskog napadača, vrijedna 11 miliona funti, glatko odbijena od strane Fiorentine, čini se da su novi premierligaši sada uspjeli osigurati kvalitetnu akviziciju.

Naime, nova ponuda Brightona "teška" 16.6 miliona funti je bila previše primamljiva da bi je čelnici Fiorentine odbili, pa će Babacar uskoro krenuti put Otoka.

Ovaj 24-godišnji napadač je, prvobitno, odbijao napustiti Italiju, ali kada su u redove Viola stigli Cyril Thereau i Giovanni Simeone, i njemu je bilo jasno da je izgubio svoje mjesto u prvih 11, pa se odlučio na novu početak u Premier ligi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi