Kidd izazvao Džeku i Balotellija

Pomoćnik na klupi Citya traži više od napadača

Kidd izazvao Džeku i Balotellija

Pomoćnik menadžera Roberta Mancinija u Manchester Cityu, Brian Kidd izazvao je Edina Džeku i Marija Balotellija da sustignu svog saigrača Carlosa Teveza.

Balotelli se nalazi van terena još od januara zbog povrede, a Džeko se još uvijek nije navikao na engleski fudbal od dolaska iz Wolfsburga.

S druge strane, Tevez igra u sjajnoj formi i nosilac je igre tima sa Eastlandsa.

"Carlos uvijek odgovori zadaći, on je zaista sjajan igrač. Međutim, da bi klub mogao igrati na najvišem nivou, što je naša želja, onda mora imati četiri jaka napadača, koji su uvijek sposobni zatresti protivničku mrežu", kazao je Kidd i dodao:

"Mario je imao problema sa koljenom, ali je sada i to iza njega, a on je svakako još jedan veliki talenat u našoj ekipi. Međutim, on i Džeko moraju dostići Tevezov nivou što prije, kako bi City mogao jurišati na titule", dodao je Kidd.

Od dolaska u redove Manchester Citya, reprezentativac Bosne i Hercegovine Edin Džeko postigao je samo jedan pogodak, a sa obzirom na to da je plaćen preko 30 miliona eura, od njega se na Eastlandsu očekuje mnogo više u narednom periodu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti