Kiel i dalje stopostotan

HBL, 9. kolo

Kiel i dalje stopostotan

Edmir Škorić
Teme:

U nedjelju su odigrane još četiri utakmice 9. kola njemačke rukometne Bundeslige.

Rukometaši Kiela su u Berlinu u teškoj utakmici s 33:32 savladali domaći Fuchse. Do pobjede ih e vodio Daniel Narcisse sa devet golova, dok je Momir Ilić postigao šest pogodaka. Kod berlinskog sastava Iker Romero Fernandez ih je postigao osam.

Kiel je čvrsto na vrhu sa stopostotnim učinkom od 10 pobjeda.

Gummersbach je s 34:31 u Hildeseimu bio bolji od Eintrachta. Tim kojeg vodi naš stručnjak Sead Hasanefendić izborio je važnu pobjedu. Igrao je i Goran Šprem, Hrvat koji je nedavno potpisao ugovor.

Kentin Mahe je postigao 10 golova i najzaslužniji je za pobjedu Gummersbacha. Kod domaćih je gol manje postigao Michael Jahns.

Lemgo je s 19:18 u prilično golovima siromašnoj utakmici savladao Grosswallstadt, a Burgorf je, rezultatom 36:31, savladao Melsungen.

Bundesliga, 9. kolo:

F. Berlin - Kiel 32:33
Hildesheim - Gummersbach 31:34
Lemgo - Grosswallstadt 19:18
Melsungen - Burgdorf 31:36

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije