Kiel je bio favorit, ali Flensburg je novi prvak Evrope
Foto: EPA

Final Four Lige prvaka

Kiel je bio favorit, ali Flensburg je novi prvak Evrope

Edmir Škorić

Rukometaši Flensburga slavili su u Kölnu u finalu završnog turnira Lige prvaka protiv  Kiela reultatom 30:28 i tako po prvi put postali prvaci Evrope.

Njemačko finale pripalo je Flensburgu iako je Kiel bio favorit. Kiel je bio bolji u prvom dijelu, a sam početak utakmice ukazivao je na "vjerovatnu pobjedu crno-bijelih". 

Nakon velikog preokreta u polufinalu protiv Barcelone, rukometaši Flensburga bili su spremni za još jedan podvig. Kiel, nakon izbacivanja Veszprema, nije uspio doći do nove titule poslije osvojene njemačke Bundeslige.

Kiel je utakmicu otvorio više nego dobro, vodili su 6:2 nakon devet odnosno 8:3 nakon 11 minuta igre. No, kako se bližio kraj prvog dijela, Flensburg se uspijevao vraćati. Uspjeli su se primaknuti na samo dva gola zaostatka (14:16) do kraja prvog dijela.

I onda fantastično izdanje u nastavku utakmice. Prelomni trenutak dogodio se u 37. minuti kada je Flensburg prvi put poveo (20:19). Flensburgovi rukometaši su uzeli primat i onda samo održavali dva, tri i više golova prednosti nad Kielom.

U posljednjih 10-ak minuta Flensburg je ušao pri vodstvu 26:22. Pravi Kiel 3:0 seriju i vraća neizvjesnost utakmici u posljednjih osam minuta.  Držao je Flensburg dva-tri gola prednosti i na kraju je zasluženo postao evropski prvak.

Za Flensburg je ovo prvi naslov evropskog prvaka u trećem finalu. Kiel je imao priliku da osvoji četvrti naslov Lige prvaka, no nije uspio. Zadovoljit će se naslovom njemačkog prvaka za ovu sezonu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.