Kiel prejak i za Magdeburg, dva gola Doborca

HBL, 13. kolo

Kiel prejak i za Magdeburg, dva gola Doborca

Edmir Škorić
Teme:

Iako su bili na dobrom putu, ni rukometaši Magdeburga nisu uspjeli zaustaviti Kiel, koji je u 14. utakmici ostvario 14. prvenstvenu pobjedu.

Magdeburg je bolje otvorio utakmicu i uglavnom iamo vodstvo. Nakon 20 minuta igre rezultat je bio izjednačen (8:8), a na odmor su domaći rukometaši otišli s prednošću od jednog gola (13:12). Vodstvo se često mijenjalo, igralo se gol za golom, da bi Kielovi rukometaši svoju snagu demonstrirali u zadnjih 10 minuta.

Kod rezultata 22:22 napravili su seriju 4:0 i faktički riješili pitanje pobjednika. Završeno je sa 33:26 na kraju za goste, što se na kraju malo čini i nerealno obzirom na stanje na parketu u prvih 50 minuta.

Christian Zeit bio je najraspoloženiji u pobjedničkom timu sa 9 golova, Filip Jicha postigao je 7, a po 5 Christian Sprenger i Dominik Klein.

Za Magdeburg je 6 golova postigao Fabian van Olphen, Yves Grafenhorst postigao je 4. Bh. reprezentativac Damir Doborac postigao je 2 gola. Prvi za poravnanje 18:18, a drugi za vodstvo Magdeburga 22:20.

Kiel sada ima učinak 14-0 i 28 bodova. Magdeburg je trenutno na 7-6 učinku i ima 14 bodova. Trenutno su na šestoj poziciji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije