Kielce bolje od Szegeda, tri pogotka Vranješa

Kielce bolje od Szegeda, tri pogotka Vranješa

A. Beganović

U okviru 2. kola Lige prvaka grupe A rukometaši Meškova su na domaćem terenu savladali Metalurg (28:24).

Bjeloruska ekipa, čije boje brani i naš reprezentativac Ivan Karači, stigla je do prve pobjede u Ligi prvaka. Metalurg, koje prema pisanju makedonskih medija potresaju finansijski problemi, pružio je dobar otpor, no za nešto više od časnog poraza, nije imao snage.

Nikulenkau sa pet, te Vukić sa četiri pogotka bili su najefikasniji kod Meškova, dok se naš Karačić nije upisao u listu strijelaca. S druge strane, kod Metalurga su najefikasniji bili Cindrić sa devet, te Mirkulovski sa sedam pogotka.

U grupi D odigrana su dva susreta, a do pobjeda su stigli Kielce i Dunkerque. Kielce je nadigralo Szeged (37:32) čije boje brani i naš reprezentativac Vladimir Vranješ. Bielecki sa šest, te Lijewski sa pet pogodaka su bili najefikasniji kod poljske ekipe, dok su Balogh i Bombac sa po devet pogodaka predvodili Szeged. Vranješ se tri puta upisao u listu strijelaca.

Francuski Dunkerque slavio je na gostovanju kod Motora (23:21). Emonet sa šest, te Nagy sa pet pogodaka su bili najefikasniji kod Dunkerquea, dok su Burka i Stetsyura sa po pet pogodaka bili najučinkovitiji kod Motora.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.