Kielce i Prešov žele u Regionalnu ligu

Jučer održan sastanak u Zagrebu

Kielce i Prešov žele u Regionalnu ligu

Adnan Beganović

U Zagrebu su se jučer iza zatvorenih vrata sastali predstavnici Sparkasse banke, Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine, te čelnici Rukometnog saveza Hrvatske kako bi precizirali stvari vezane za Regionalnu ligu.

Na satanku u Zagrebu dogovoreno je da liga starta, bez obzira na određene probleme koji prate osnivanje ovog takmičenja. Naime, još uvijek je neizvjestan nastup slovenskih klubova, dok Mađari prvu godinu ne mogu učestvovati zbog činjenice da moraju poštovati potpisana TV prava.

Međutim, sve to nije obeshrabrilo društvo u Zagrebu, te je postignut dogovor o pokretanju Regionalne lige, a sigurno je da će u istoj učestvovati tri kluba iz BiH, te po dva iz Hrvatske, Makedonije i Srbije.

Treba istači da su na adresu organizatora stigle i dvije zanimljive ponude, jedna iz Kielcea, a druga iz slovačkog Prešova. Naime, i ove dvije momčadi zainteresirane su za ovaj projekat i vrlo rado bi učestvovale u ovom takmičenju, a navodno i drugi poljski klub Wilsa Plock, ne bi imao ništa protiv učešća u Regionalnoj ligi.

S nabrojanim klubovima iz BiH, Hrvatske, Srbije i Makedonije, te sa Wislom, Kielceom i Prešovom, liga bi brojala 12 klubova, što bi bila sasvim solidna brojka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije