Kijevljani se provukli, Spartak izbacio Fenerbahče

Play-off Lige prvaka

Kijevljani se provukli, Spartak izbacio Fenerbahče

Edmir Škorić

Nogometaši Spartaka iz Moskve i Dinama iz Kijeva izborili su nastup u grupnoj fazi Lige prvaka.

Nakon što je u Moskvi slavio s 2:1, Spartak je u Istanbulu uspio ostati neporažen i tako izaći kao pobjednik u ovom teškom dvoboju sa turskim gigantom.

 

Moskovljanima je za vodstvo bilo dovoljno samo šest minuta. Aiden McGeady je oštro ubacio s desne strane, Ari natrčao i ispred domaćeg golmana Godona i loptu zakucao u mrežu. Uspio je Fener izjednačiti preko Mousse Sowa u 69. minuti.

 

Domaći sastav je svim silama krenuo po drugi gol i produžetke, no ruska momčad se odbranila i plasirala u grupnu fazu. Dodajmo još da su gosti posljednjih desetak minuta igrali s igračem manje zbog isključenja Demyja de Zeeuwa.

 

Dinamo Kijev je unatoč 3:1 pobjedi u Moenchengladbachu, do posljenjih minuta strahovao za prolaz. Nijemci su od 70. do 78. minute postigli dva pogotka i bili na pragu grupne faze. Prvo je Evgeniy Khacheridi nespretno loptu poslao u vlastitu mrežu, a onda je Juan Arango povisio na 2:0.

 

Proključao je Olimpijski stadion u Kijevu kada je, dvije minute prije isteka regularnih 90 minuta, Brown Ideye na asistenciju Denysa Garmasha smanjio zaostatak i Kijevljane odveo u Ligu prvaka. 

 

 

Liga prvaka, play-off, uzvrati:

Fenerbahče - Spartak 1:1 (Sow 69/ Ari 6)

Dynamo - Borussia 1:2 (Ideye 88/ Khacheridi 70 - ag, Arango 78) 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

 

 



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.