Kikanović dvocifren u velikoj pobjedi Albe

Njemačka Bundesliga

Kikanović dvocifren u velikoj pobjedi Albe

Edmir Škorić

Košarkaši berlinske Albe razbili su Mitteldeutscher u 15. kolu njemačke košarkaške Bundeslige.

Alba je upisala treću uzastopnu pobjedu i sada je drugogplasirani tim Bundeslige s omjerom 12-3, dok je Mitteldeutscher ostao zakovan za dno sa samo dvije pobjede.

Berlinski sastav slavio je danas sa uvjerljivih 89:58, a sve je bilo riješeno nakon prve četvrtine jer je domaćin vodio 13 razlike (30:17). 

Ni u jednom trenutku pobjeda Albe nije dolazila pod znak pitanja, gosti su pokušavali samo da izbjegnu što veću blamažu, mada eto nisu uspjeli u tome.

Naš košarkaš Elmedin Kikanović ubacio je 10 poena uz jedan skok i jednu asistenciju i timu Albe. Najefikasniji u redovima Albe sa 19 poena bio je Cherry, dok je Milosavljević ubacio 12 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.