Kikanović fantastičan u pobjedi Eniseya

Regionalna VTB liga

Kikanović fantastičan u pobjedi Eniseya

Danas je nastavljena VTB liga, a Enisey našeg Elmedina Kikanovića odigrao je treću utakmicu u ovom takmičenju. 

Protivnik Rusima bila je latvijska VEF Riga. Gosti imaju odigranu jednu utakmicu više i pozitivan omjer, 2-1. Domaćin je nakon dva kola skupio po jedan poraz i pobjedu. U prvoj četvrtini dobra igra obje ekipe, Enisey je imao vodstvo, ali gosti nisu dozvolili domaćinu da se previše odvoji, pa je prvih deset minuta završeno rezultatom, 27:22 za Enisey. U nastavku prvog poluvremena Enisey nastavlja sa dobrom igrom, pa je pet minuta prije isteka prvog poluvremena rezultat 44:34 za domaćina. Domaćin je samo nastavio da povećava razliku pa su na poluvrijeme otišli sa rezultatom 51:39.

 

Mnogo bolja igra gostiju početkom drugog poluvremena rezultirala je sa samo dva poena Eniseya za pet minuta, a razlika se istopila na plus pet. Enisey se u nastavku uspio konsolidovati i vratiti prednost na plus deset prije posljednje četvrtine. Gosti iz Rige još jednom se vraćaju u susret, pa je dvije minute prije kraja svega tri poena prednosti za Enisey. Gosti nastavljaju sa dobrom igrom i svega 20 sekundi prije kraja utakmice rezultat je 84:84. Kikanović donosi domaćinu prednost, ali u zadnjem napadu egal vraća Rowland. U produžetku je sjajan bio naš reprezentativac, a Enisey je zahvaljujući njemu slavio pobjedu 96:93. 

 

Odličan je bio Elmedin Kikanović sa 21 postignutim poenom, dok je Gubanov postigao 16. Kod gostiju briljirao je Rowland sa 23 poena. 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.