Kikanović i dalje briljira, ali Alba je pregažena u Zagrebu

Cedevita uvjerljiva

Kikanović i dalje briljira, ali Alba je pregažena u Zagrebu

E. Škorić

Košarkaši Cedevite deklasirali su Albu iz Berlina sa 99:83 u susretu četvrtog kola grupe H Top 16 faze Eurokupa.

Cedevita je nakon tri vezana poraza ipak uspjela da ostvari pobjedu. Zagrepčani su sa 99:83 bili bolji od Albe na svom parketu.

Furiozno su domaći krenuli u meč, poveli su 5:0, oa 11:2, a na kraju prve četvrtine rezultat je glasio 27:17 u njihovu korist.

U drugoj dionici je prednost Cedevite rasla, a na odmoru je hrvatski sastav vodio čak 16 razlike (50:34).

Kako je krenulo drugo poluvrijeme, tako je nastavljena dominacija Cedevite, koja je imala i maksimalnih 24 poena prednosti u jednom trenutku. Gostima iz Berlina je preostalo samo da malo smanje zaostatak i ublaže ionako težak poraz.

Miro Bilan je u Cedeviti bio najbolji sa 20 poena, 19 je dodao James Rashad, a Ryan Boatrgith 14. Naš Džanan Musa niej dobio šansu. Kod gostiju se istakao bh. reprezentativac Elmedin Kikanović sa 18 poena i pet skokova za 23 odigrane minute.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi