Bh. reprezentativci spremni za meč

Kikanović i Peršić složni: Spremno čekamo Makedoniju

Elmedin Kikanović i Dalibor Peršić smatraju kako je reprezentacija nakon pobjede nad Crnom Gorom psihički spremna za meč sa Makedonijom.


"Nakon dva uvodna poraza vratili smo se u igru pobjedom nad Crnom Gorom. Atmosfera u ekipi sepopravila, zbili smo redove i u dobrom raspoloženju dočekujemo odlučujući meč protiv Makedonaca. Oni su iznenađujuće lako pobijedili Srbiju, biće utakmica "na nož". Psihološki smo se digli i ja se nadam povoljnom ishodu".

"Još mi je u sjećanju ono prvenstvo u Litvaniji prije dvije godine kada smo imali odlučujuću utakmicu protiv njih za plasman u drugu fazu. Tom pobjedom bi smo bili na korak od četvrtfinala, ali smo izgubili. Nadam se da će ovaj put biti drugačije", rekao jeKikanović.

Peršić smatra kako imamo riješenje za njihovu igru.

"Sutra trebamo skupiti svu snagu i pokušati pobijediti kako bi se otvorila ta šansa protiv Litvanije za drugi krug. Igrali smo protiv njih u Njemačkoj, izgubili smo zbog te zadnje četvrtine. Mislim da imamo riješenje za njihovu igru i mislim da ćemo pobijediti sutra", rekao je Peršić.

Oba naša košarkaša su istakla kako je timska igra vrlina Makedonije i da je to baš njihova prednost u odnosu na ostale selekcije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.