Kikanović i Rizvić briljirali
Još jedna odlična partija mladog Tuzlaka

Eurocup

Kikanović i Rizvić briljirali

Teme:

U utakmicama trećeg kola Eurocupa ponovo su zapažene uloge imali naši košarkaši, a posebno su se istakli Elmedin Kikanović i Hasan Rizvić.

Vrlo dobre utakmice su odigrali i Jasmin Hukić. Goran Suton, kao i kapiten našeg nacionalnog tima Kenan Bajramović.

Kenan Bajramović je sa 4 poena, 3 skoka i 2 asistencije učestvovao u pobjedi berlinske Albe nad Galatasarayem rezultatom 87:77. Mike Wilkinson je sa 20 poena bio najefikasniji kod istanbulske momčadi.

Drugi naš igrač je odigrao fantastičnu utakmicu, ali je poražen. Hasan Rizvić je postigao 22 poena i imao 4 skoka u porazu svog Azovmasha na gostovanju kod Terama rezultatom 85:77. Odličnu utakmicu je odigrao i Erik Daniels (23 poena, 10 skokova), ali ni to nije pomoglo ukrajinskom klubu.

Pamesa je upisala i treću pobjedu, te tako došla vrlo blizu plasmana u drugi krug. Izabranici Nevena Spahije slavili su kod Triumpha rezultatom 67:59. Nando De Colo i Matt Nielsen su sa po 13 poena bili najbolji kod pobjedničkog tima, a Brion Rush sa 17 kod poraženog.

Hemofarm je trećim porazom u grupi ugrozio svoje šanse za prolazak dalje. Vrščani su poraženi na gostovanju kod Le Mansa sa 92:90. Marc Salyers je sa 22 poena i 7 skokova bio nezaustavljiv za Vrščane kod kojih su Jagodnik i Krstović sa 16 poena bili najbolji igrači.

U grupi C obe utakmice su dobili domaći timovi. Hapoel nije imao problema sa Zadrom, momčad Zmage Sagadina poražena je sa 93:74. Thompson sa 20 i Jeter sa 18 bili su najbolji kod Hapoela, dok je Gruzijac Vladimer Boisa sa 17 poena bio najbolji kod Zadra. U drugoj utakmici je Siauliai neočekivano slavio protiv Arisa rezultatom 92:91.

Joventut je pobjedom okončao gostovanje kod Besiktasa. Predvođeni vrlo dobrim Lukom Bogdanovićem (16 poena, 5 asistencija, 4 skoka), Joventut je slavio rezultatom 86:73. Mire Chatman je sa 21 poenom bio najbolji kod domaćeg tima.

U drugoj utakmici grupe D Unics je u Kazanu sa 76:64 bio bolji od Telekom Bonna. Prvo ime ruskog sastava ponovo je bio Marko Popović sa 17 poena i 7 asistencija, a Krešimir Lončar je dodao 14 poena i 7 skokova.

Najbolju utakmicu sezone je odigrao Serkan Erdogan (16 poena, 4 asistencije), ali je njegov Turk Telekom poražen n adomaćem parketu od odličnog Bilbaoa rezultatom 85:70. U redovima baskijskog kluba sjajnu utakmicu je odigrao hrvatski reprezentativac Marko Banić koji je postigao 26 poena uz sjajan procenat šuta 81 posto.

U drugoj utakmici grupe E Spartak je slavio na svom parketu protiv Charleroija rezultatom 80:69, a u pobjedničkom timu je Sarajlija Goran Suton ostvario double-double učinak (12 poena, 11 skokova). U poraženom timu je briljirao Dwayne Broyles sa 26 poena.

Crvena Zvezda je pobjedom nad Choletom rezultatom 82:66 došla na korak od plasmana u narednu rundu takmičenja, a Elmedin Kikanović je odigrao još jednu vrlo dobru utakmicu u kojoj je upisao 12 poena i 4 skoka, dok su najbolji u redovima Beograđana bili Štimac i Dragičević sa po 18 poena.

Jasmin Hukić je bio nešto skromniji (2 poena, 3 skoka, 1 asistencija), ali je njegov Benetton slavio u gostima kod moskovskog Dinama rezultatom 86:74. U redovima Dinama sjajnu utakmicu je odigrao Sergey Bikov, koji je postigao 22 poena.

U posljednje dvije grupe sve četiri pobjede su ostvarili domaći timovi. Gran Canaria i Panellinios nisu imali problema sa Nancyjem i Turowom, dok su pobjede ostvarili i Nymbruk nad Bambergom, kao i Biela nad Ventspilsom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.