Kikanović ubacio 15 poena u pobjedi Albe

Kikanović ubacio 15 poena u pobjedi Albe

E. Škorić

Alba je u 34. kolu prvenstva slavila sa 86:76 protiv Ludwigsburga i zasad JE na šestom mjestu, što znači da će možda igrati protiv Nihada Đedovića u četvrtfinalu, čiji je Bayern na trećem mjestu.

English je sa 24 poena predvodio Albu do pobjede, dok je naš košarkaš Elmedin Kikanović ubaico 15 poena uz tri skoka. Dvocifren je sa 10 poena bio Giffey. Na drugoj strani Trice i Šerić ubacili su po 12 poena.

Bayern je sa 110:60 razbio Giessen, a Đedović je ubacio 11 poena. Najefikasniji u njegovom timu bio je Johnson sa 16 poena, Kleber je dodao 15, a Zirbes 14. 

S prvog mjesta u doigravanje vjerovatno ide Ulm, koji je u kompletnoj sezoni upisao samo dva poraza. Ulm je danas sa 87:72 bio bolji od Tubingena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi