Kikanović ubacio većinu poena Albe porazu od Bamberga

Bundesliga

Kikanović ubacio većinu poena Albe porazu od Bamberga

Edmir Škorić

Bh. košarkaški reprezentativac Elmedin Kikanović briljirao je u porazu Albe.

Alba je od kuće poražena od Bamberga u derbiju 10. kola košarkaške Bundeslige, što je bio peti poraz za berlinsku momčad i 11. pobjeda Bamberga.

Alba je vodila 20:18 nakon prve četvrtine, dobro se držala prvih 20 minuta, no nastavak je u potpunosti pripao gostima, koji su iskoristili ulogu favorita u današnjem meču, pa su slavili sa 89:80.

Kikanović je ubacio čak 32 poena, uz šut za dva 12 od 15, te osam od devet sa linije slobodnih bacanja. Imao je i pet skokova. Radosavljević je ubacio 11 poena, svi ostali su bili jednocifreni.

Kod Bamberga su ravnopravno podijeljeni poeni - Strelnieks 16, Causeur 15, Radović 14, Zisis 10 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi