Kikanoviću potvrđena suspenzija

Bh. reprezentativac osam mjeseci van parketa

Kikanoviću potvrđena suspenzija

Reprezentativcu naše zemlje Elmedinu Kikanoviću potvrđena je kazna zabrane igranja u svim takmičenjima do februara mjeseca naredne godine, odnosno osmomjesečna suspenzija koja je izrečena ranije.

Da podsjetimo, Elmedin Kikanović, košarkaš Crvene zvezde,  suspendovan je nakon polufinalne utakmice prvenstva Srbije protiv Partizana u junu jer mu je u krvi pronađena nedozvoljena supstanca 4-metil-2-heksamin.

Kikanović je odmah priznao da je uzimao to sredstvo, ali da nije znao da je na listi zabranjenih, pa je zbog toga dobio minimalnu kaznu, iako je suspenzija u ovakvim slučajevima i do dvije godine zabrane igranja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.