Kiks Plemića u lošem trenutku: Radnik otkinuo bodove Zrinjskom

Liga za prvaka, 1. kolo

Kiks Plemića u lošem trenutku: Radnik otkinuo bodove Zrinjskom

M. Šljivak

Zrinjski je u 1. kolu Lige za prvaka ugostio Radnik iz Bijeljine, a na kraju pobjednika u ovom duelu nije bilo, 1:1.

Tromo je prvak BiH ušao u meč i takvu igru su gosti iz Bijeljine iskoristili već nakon osam minuta igre. Sjajan gol postiže Velibor Đurić udarcem sa vrha kaznenog prostora za prednost od 0:1.

Šok domaćeg tima umalo su gosti dodatno iskoristili u narednim minutama. Peco je imao dobar pokušaj, ali nije uspio zabiti.

Potom se Zrinjski probudio. Do kraja prvog dijela stvaraju veliki broj šansi, ali je Mladen Lučić čudesan na golu gostiju.

Zicer je u 29. minuti promašio Bilbija. Glavom sa šest metara je promašio kompletan gol, da bi Lučić potom skinuo zicere Joviću i Gržanu.

Treba istaći da je sudija Miloš Gigović poništio gol Nemanje Bilbije zbog spornog prekršaja u napadu i na odmor se otišlo vodstvom gostiju od 0:1.

Nakon nepunih deset minuta igre u nastavku Zrinjski je uspio poravnati. Sjajnu akciju završava Miloš Filipović za 1:1.

Radnik je nakon primljenog gola imao veliku šansu preko Pece, da bi zatim uzvratio još jednom Filipović, obojica su neprecizni.

Filipović je u 79. minuti imao još jedan odličan šut. Pokušao je iz slobodnog udarca, ali Lučić je ponovo sjajan.

Uslijedili su potom brojni prekidi. Zrinjski je dominirao, a gosti su čekali šansu iz kontre i bili su jako opasni. U 87. minuti su mogli i do drugog gola, ali je Kenan Pirić čudesnim odbranama zaustavio pokušaje Pece i Srećkovića.

Do kraja se rezultat nije promijenio. Ostalo je 1:1 i tim Blaža Sliškovića je ostao bez važnih bodova u borbi za titulu prvaka.

Liga za prvaka, 1. kolo:

Zrinjski - Radnik 1:1 (Filipović 54' Đurić 8')

ZRINJSKI: Pirić, Barišić, Čirjak, Stanić, Jović, Todorović, Jamak, Jakovljević, Filipović, Kadušić, Bilbija.

RADNIK: Lučić, Franić, Martinović, Sušić, Beširević, Srećković, Mekić, Peco, Hadžić, Đurić, Merajić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi