Kiks PSV-a, pobjede Feyenoorda i Twentea

Holandska Eredivizija, 4. kolo

Kiks PSV-a, pobjede Feyenoorda i Twentea

Edmir Škorić

Feyenoord i Twente ostvarili su domaće pobjede od po 4:0 nad Vitesseom, odnosno Utrechtom, dok je PSV remizirao na gostovanju kod Den Haaga (2:2).

PSV je ispustio prilku "preskočiti" Ajax i zauzeti lidersku poziciju na tabeli. Iako su u dva navrata vodili, na kraju nisu uspjeli odnijeti čitav plijen iz Den Haaga. Poveli su gosti iz Eindhovena golom Afellaya u osmoj minuti, a Derijck poravnao u 56. minutu. Rodriguez je PSV-u donio novo vodstvo, dvadesetak minuta prije kraja, ali je Kubik u 80. minutu postavio konačnih 2:2.

Do svoje druge prvenstvene pobjede stigli su Feyenoord i Twente. Feyenoord je u Roterdamu s 4:0 savladao Vitesse, dok je Twente identičnim rezultatom na svom terenu slavio nad Utrechtom. Po dva gola postigli su De Jong i iskusni napadač Mark Janko.

Holandska Eredivizija, 4. kolo:

Den Haag - PSV 2:2 (Derijck 56, Kubik 80/ Affelay 8, Rodriguez 73)
Feyenoord - Vitesse 4:0 (Leerdam 20, Fer 30, Castaignos 75, Wijnaldum 83 - penal)
Twente - Utrecht 4:0 (Janko 64, 72, De Jong 78, 84)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.