Kiksevi na Koševu za Sarajevo opomena u pravom trenutku
Drugi uzastopni domaći susret Bordo tim nije upisao trijumf

Prekinute dvije serije

Kiksevi na Koševu za Sarajevo opomena u pravom trenutku · Komentar

Admin Čaušević, foto: T. Hebib

Neočekivan, neplaniran, iznenađujući, ali i bolan poraz doživjelo je sinoć Sarajevo. Puni plijen sa stadiona Asim Ferhatović Hase odnio je Zrinjski koji je slavio rezultatom 0:1.

Ovim porazom prekinute su dvije, za bh. standarde, odlične serije Bordo tima. Njihov kraj nije mogao doći u gorem trenutku pošto je na suprotnoj strani bio jedini rival u borbi za šampionski pehar koji se u Titovoj 38b čeka od 2015. godine.

Računajući sva takmičenja izabranici Husrefa Musemića su poraženi nakon 10 mečeva, dok najmanje bod po prvi put na domaćim susretima nije osvojen još od 1. oktobra 2017. godine kada je s 2:3 slavila Krupa. Serija utakmica bez poraza u domaćim takmičenjima na Koševu zaustavljena je na broju 23.

Tako se prednost Sarajeva na liderskoj poziciji nakon posljednja dva susreta sa +11 smanjila na +6. Dojam je da Musemić i njegova ekipa još uvijek drže sve konce u svojim koncima te da u Bordo taboru nema razloga za paniku, iako se sigurno uvukla određena doza straha. Definitivno se može diskutovati i o formi pojednih fudbalera koji slove za nosioce igre. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

S druge strane, uzastopni kiksevi na Koševu su došli možda i u pravo vrijeme kao opomena da još uvijek ništa nije gotovo te da ne smije doći do opuštanja.

Dok se čeka zvanična potvrda da li će Sarajevo u srijedu igrati prvi polufinalni duel Kupa BiH protiv Sloge Gornje Crnjelovo pravi ispit da pokažu karakter izabranici Husrefa Musemića će imati 6. aprila kada u gradskom derbiju gostuju Željezničaru.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

andi
Ma ovo je lakrdija od ekipe,,da tog Ahmetoviča nije i mladog tog golmana sve bi to bio cirkus,,pa ti momci kao da igraju termin,svaki vuce loptu,svi glume velike zvjezde,a u stvari su niže razredni igrači,,smješan je i Husref koji drži te majmune koji se po terenu kurče..a osim toga evidentno je da svaki Hrvat i li Srbin imalo kvalitetan igra u srbiji ili hrvatskoj,,nisam nacionalista ali po našoj ligi igra srpski i hrvatski otpad,kao i u Reprezentaciji,SRAMOTA..
0 1
Harisss
Ides ti, covjece, kakva titula. Voda je usla u usi a Zrinjski ce se sad okuraziti. Vidjecete vi belaja do kraja. Zeljo je preklani prokockao cetiri boda tri kola do kraja a sve pocelo sa 1:1 u Krupi. I Sarajevo je pocelo sa Krupom i to na Kosevu i to nisu opucali na okvir gola. A slijede Zeljo i Siroki. Do prije dva kola bi dao na Sarajevo kucu da ce biti prvaci a sad nebi dao ni skuter od mog djecaka.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi