Kiksevi Sarajeva i Slobode, Željo usamljen na vrhu

Premijer liga, kadeti, 7. kolo

Kiksevi Sarajeva i Slobode, Željo usamljen na vrhu

M. Šljivak

Nakon što su jučer Željezničar i Borac upisali lagane pobjede u 7. kolu kadetske Premijer lige BiH, danas su odigrane još četiri utakmice ovog kola.

Kadeti Slobode i Sarajeva su kiksevima ostavili usamljenu ekipu Željezničara na vrhu tabele...

Sarajevo je na domaćem terenu odigrali samo 2:2 s ekipom Čelika...

Gosti su poveli u 21. minuti pogotkom Benjamina Sagdatija, da bi samo pet minuta kasnije Mak Varešanović pogodio za izjednačenje rezultata na 1:1. Ovim se rezultatom se otišlo na odmor, da bi u nastavku oba tima postigla po još jedan pogodak.

Drugim golom danas Mak Varešanović je pogodio za prednost Sarajeva od 2:1, ali je bez tri boda mladi bordo tim ostao u finišu susreta kada je Amar Mašić pogodio za jedan bod Čelika (2:2)...

Sloboda je šokantno poražena od Radnika iz Bijeljine u Tuzli s minimalnih 1:0. Iako je tuzlanski tim bio bolji u svim segmentima igre, Dragan Živanović je presudio ovaj meč pogotkom u 21. minuti susreta. 

Olimpic je sa sigurnih 2:0 savladao kao gost Mladost iz Velike Obarske. Golove za sarajevski tim su postigli Nedim Hadžić u četvrtoj, te Mufid Salčinović u 37. minuti susreta.

Zvijezda je remizirala kao domaćin protiv Zrinjskog (2:2). Iako su gosti od 15. minute igrali s igračem manje Zvijezda to nije iskoristila, te su na kraju oba tima osvojila po bod.

Premijer liga, kadeti, 7. kolo:

Sarajevo - Čelik 2:2 (Varešanović 26', 54' / Sagdati 21', Mašić 74')
Mladost - Olimpic 0:2 (Nedim Hadžić 4', Mufid Salčinović 37')
Zvijezda - Zrinjski 2:2 (Maksimović 58', Džafić 71' / Čavar 25', Klarić 74')
Sloboda - Radnik 0:1 (Živanović 21')

Jučer: Vitez - Željezničar 0:4 (Tukić 14', Žerić 39', Šehić 44', Babić 55'ag)
Borac - Slavija 3:0 (Bubić 32', Maksimović 37', Kukić 67')

Nije odigrano:

Velež - Široki i Drina - Travnik

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.