Kilmarnock nanio prvi poraz Rangersima

16. kolo škotske Premier Lige

Kilmarnock nanio prvi poraz Rangersima

Okončan je posljednji susret 16. kola škotske Premier lige, a momčad Kilmarnocka nanijela je prvi ovosezonski poraz Rangersu.

Kilmarnock je na svom Rugby Park stadionu dočekao trenutne lidere na tabeli, ekipu Rangersa. Konačan rezultat je postavljen tek u 82. minuti susreta, a pogodio je Manuel Pascali za veliko slavlje domaćih. Bio je to treći ovosezonski pogodak za italijanskog internacionalca. 

Rangersi se i dalje nalaze na prvoj poziciji, ali sada je razlika između njih i Celtica samo četiri boda. Podsjećamo, u jednom dijelu sezone je bilo čak 10 bodova i činilo se da će Rangers lagano doći do titule. Također, ovo je prvi ovosezonski poraz ekipe iz Glazgova.

Škotska Premier liga, 16. kolo (nedjelja):
Kilmarnock - Rangers 1:0 (Pascali 82)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.