Sjećate li se Kilyja Gonzaleza? Pred "strašnim" Kahnom nije ni trepnuo, izvodi "ludorije" kao trener

Nekada je bio sjajan veznjak

Sjećate li se Kilyja Gonzaleza? Pred "strašnim" Kahnom nije ni trepnuo, izvodi "ludorije" kao trener

A. Čaušević

Dok je igrao u Valenciji na granici između dva milenijuma Kily Gonzalez je bio jedan od najboljih svjetskih veznjaka. 

Šišmiši su tih godina bili strah i trepet, osvajali su trofeje u Španiji, dok su Ligi prvaka nisu imali sreće jer su izgubili dva finala od Reala i Bayerna.

Legendarni Argentinac je bio samo jedan od članova sjajnog tima s Mestalle zajedno sa Canizaresom, Ayalom, Marchenom, Barajom, Aimarom, Vicentom, Mendietom i drugim sjajnim igračima.

Kao i većina Južnoamerikanaca Gonzalez je bio izuzetno temperamentan, a praktično prema niti jednom protivniku nije imao respekta.

Tako je u finalu Lige prvaka 2001. godine "podapeo" Oliveru Kahnu i nije ni trepnuo pred legendarnim njemačkim golmanom koji mu se unio u lice.

Nakon niza godina na Mestalli uslijedio je transfer u Inter. Među Nerazzurrima nije bio toliko uspješan, a 2006. godine se odlučio vratiti u Argentinu. Karijeru je završio tamo gdje je i počeo, u Rosario Centralu i to prije 10 godina.

Oglasi

Od jula prošle godine je i trener Rosario Centrala s kojim se ove sezone osim u domaćim takmičenjima takmiči i u Copa Sudamericani.

Na posljednjem meču svog tima protiv ekipe 12 du Octrobre iz Paragavaja napravio je pravu ludost tako što je u mikrofon galamio da je trebao biti dosuđen penal za njegov tim.

Snimak je pokazao da je Gonzalez imao pravo, međutim sudije nisu tako mislile pa je meč završen rezulatom 0:0. Ipak, to nije previše utjecalo na Rosario jer je grupnu fazu završio na prvom mjestu u grupi.

Inače, Gonzalez je puno desetljeće nosio dres Argentine i to od 1995. do 2005. godine, ali nije bio toliko uspješan na velikim takmičenjima, igrao je finale Copa Americe 2004. godine protiv Brazila.

Najveći rivali Gaučosa su slavili poslije penala. Gonzalez je u regularnom vremenu postigao gol, bio je siguran i u penal seriji, ali su Brazilci bili ti koji su na kraju radovali sa ukupnih 6:4.

Promo

Top Komentari

salt_city
Dobra ljevica, extra igrač bio..
1 0
Coru
Ih PRGAV JE JARO BIO PRAVO.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi