Na terenu radi šta hoće: Debeli "diktator" od 126 kg i prava istina

Bizarna priča iz Kine

Na terenu radi šta hoće: Debeli "diktator" od 126 kg i prava istina

A. Čaušević

Prije duže od godinu priča iz Kine o bogatašu koji je kupio klub kako bi njegov sin imao potpunu vlast nad ekipom je obišla svijet. 

Svjetski mediji su prenijeli vijest o dešavanjima u klubu Zibo Cuju gdje je u napadu igrao gazdin sin He Shihua.

Međutim, istina je potpuno drugačija. Naime, He Shihua je bio i sam vlasnik kluba Zibo Cuju te u napadu nije igrao njegov sin već lično on.

S druge strane, debeli bogataš od 126 kilograma je zapravo 35-godišnji Xu Guangnan, sada već bivši vlasnik kluba Jilin Baijia.

Zibo Cuju owner He Shihua plays again … but no sign of '126kg son' | South  China Morning Post

Snimci kako izvodi korner i na terenu radi šta hoće su nastali u septembru 2019. godine i to kada je Jilin Baijia bio pred gašenjem.

Oglasi

Naime, Guanguan nije mogao isplaćivati plate radnicima te je u jednom trenutku i sam odlučio da zaigra fudbal.

Na terenu se ponašao kao pravi diktator jer je izvodio sve sve prekide, od kornera do penala. Bez obzira što se jedva kretao obzirom na kilažu.

Nedugo nakon toga uslijed teške finansijske situacije Baijia kao klub je prestao sa postojanjem. Ziba Cuju i dalje postoji i takmiči se u drugoj kineskoj ligi.

Promo

Top Komentari

Goran86
Bitan ko bela bojica
3 0
Amazon63
I umjesto njega golman pogriješi na kraju hahah
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi