Kina ne pamti ovakav fudbalski dan

Zvijezde se raspucale

Kina ne pamti ovakav fudbalski dan

Endin Čaušević

U posljednjih nekoliko godina Kinezi su uložili ogroman novac u razvoj fudbala, a mnoge zvijezde odlučile su da svoju karijeru nastaveu dalekoj Kini.

Bogati ugovori mamac su za mnoge fudbalere, a koliko su uložili novca u Kini najbolje pokazuje činjenica da u ovoj ligi danas igraju velike zvijezde poput Teveza, Hulka, Oscara, Lavezzija, Guarina, Jelavića... Današnje utakmice u Kini donijele su pravo ludilo i sigurno je da se ne pamti bolje kolo za zvijezde koje su toliko kritikovane.

Fudbaleri u koje je uložen ogroman novac danas su konačno pokazali koliko vrijede, a u listu strijelaca nema ko se nije upisao danas. Shanhgai SIPG slavio je u gostima protiv Henan Jianyea sa 4:2. Dva gola za goste postigao je Hulk dok je jeda dodao Oscar.

S druge strane, Shanghai Shenhua je na domaćem terenu deklasirao Yanbian sa 5:1. Dva gola za domaće postigao je nekadašnji igač Intera Fredy Guarin, a jedan je dodao i toliko kritikovani Carlos Tevez. Siguran je danas bio i Tianjin protiv Liaoninga (4:1) na krilima Anthonyja Modestea koji je postigao dva gola.

U pobjedi Hebeija protiv Guangzhou Evergrandea (3:0) blistali su dvostruki strijelac Aloisio i Lavezzi koji je jednom zatresao mrežu protivnika. Guangzhou R&F je savladao kući Tianjin Tedu sa 3:2. Za domaće dva gola dao je Giannou, a jedan je dodao Renatinho. S druge strane, blistao je Nemanja Gudelj sa golom i asistencijom. 

Sjajnu utakmicu odigrao je danas i nekadašnji napadač Evertona, Nikica Jelavić. Hrvatski fudbaler je u pobjedi Guizhoua protiv Shandongha (3:0) postigao dva gola i upisao je asistenciju kod gola Rubena Castra. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti