Kina poklanja stadion od 60.000 gledalaca Obali Slonovače
Reprezentacija Obale Slonovače je aktuelni šampion Afrike

Kakav poklon

Kina poklanja stadion od 60.000 gledalaca Obali Slonovače

Kina će Obali Slonovače, zemlji domaćinu Kupa afričkih nacija 2021. godine, pokloniti nov stadion kapaciteta 60.000.

Arena na kojoj će se pored fudbala igrati i ragbi počet će se graditi 2016. godine u sjevernom dijelu Abidžana, glavnog grada Obale Slonovače. Ovu informaciju saopštila je vlada zemlje čija je fudbalska reprezentacija ove godine osvojila titulu na takmičenju čiji će organizator biti za šest godina.

Stadion će biti poklon Narodne Republike Kine Obali Slonovače. Zemljište za izgradnju stadiona osigurala je vlada ove afričke zemlja, a to je u petak potvrdilo Ministarstvo sporta Obale Slonovače.

Kineski privrednici rade na mnogim infrasturkturnim projektima u Obali Slonovače, a ulažu i značajna sredstva u razvoj pojedinih poslova. Stadion će biti tek mali poklon obzirom da kineske kompanije uveliko angažovane na ogromnim projektima kao što je autoput u Obali Slonovače, koji za razliku od stadiona nisu besplatni.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.