Obala Slonovače novi je prvak Afrike

Nakon 11. serija penala

Obala Slonovače novi je prvak Afrike

Fudbalska reprezentacija Obale Slonovača pobjednik je jubilarnog 30. izadanja Afričkog kupa nacija nakon što je poslije 11. serija penala savladala selekciju Gane.

Regularnih 90 minuta prilično dosadne i tvrde utakmice, bez izrazitih šansi okončano je bez golova, a potom se ušlo u produžetke, za koje vrijedi identičan opis kao i za regularni tok utakmice.

Bilo je nekih poluprilika, imala je reprezentacija Gane dvije stative, ali sama utakmica bila je prilično dosadna i nezanimljiva.

Na kraju su Slonovi slavili sa 9:8  nakon boljeg izvođenja penala, a heroj reprezentacije Obale Slonovače bio je golman Boubacar Barry. Čuvar mreže reprezentacije Obale Slonovače prvo svom kolegi na golu Gane Brimahu Razaka "skinuo" penal, a potom je sigurno realizovao 11. penal svog nacionalnog tima za veliko slavlje.

Gana će tako ostati da i dalje čeka na svoj prvi trofej Afričkog kupa nacija od 1982. godine.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Kup afričkih nacija, finale:
Obala Slonovače - Gana 0:0 (9:8 pen.)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.