Kineska vlada donijela bizarnu odluku, nisu pošteđeni niti reprezentativci

Morali sakrivati tetovaže po tijelu

Kineska vlada donijela bizarnu odluku, nisu pošteđeni niti reprezentativci

Edmir Škorić

Kineski reprezentativci suočavaju se s bizarnim problemom, no vrh države im je naredio i moraju da se pridržavaju pravila.

Kina je nedavno pregažena od Velsa u prijateljskom meču, a njeni reprezentativci morali su da paze da ispoštuju zabranu koju je uvela tamošnja vlada. Naime, zabrana tetovaža koja je uvedena od januara odnosi se čak i na reprezentativce.

Tako su kineski nogometaši nosili poveze na dijelovima tijela na kojima su imali tetovaže, a sada je pravo pitanje da li se zabrana odnosi samo na nacionalne time ili i ligu, pošto je u Super ligi veliki broj igrača iz Evrope koji imaju dosta tetovaža po tijelu.

Carlos Tevez i Ezequiel Lavezzi bi imali ozbiljnih problema zbog toga, ali je ovaj prvi napustio Kinu i definitivno se spasio. 

Inače, Kina je u "rat s tetovažama" ušla zbog promovisanja kineske vrijednosti i "zdrave kulture".

Top Komentari

Enchy
Hehehe :)
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi