Kineski FA Cup: Muslimović zabio, Misimović asistirao

Guizhou Renhe slavio s 4:0

Kineski FA Cup: Muslimović zabio, Misimović asistirao

Edmir Škorić

Nogometaši Guzhou Renhea plasirali su se u polufinale kineskog FA Cupa.

Guizhuo Renhe je pred svojim navijačima iskoristio ulogu favorita i s lakoćom savladao Liaoning.

Domaći su bili daleko bolji od svog protivnika na terenu, a dobre partije pružili su i bh. reprezentativac Zvjezdan Misimović, te nekadašnji napadač naše reprezentacije Zlatan Muslimović.

Nano je u 15. minuti zabio za vodstvo Renhea, a do 70. minute rezultat se više nije mijenjao. Uslijedila je dubinska lopta Misimovića u kazneni prostor gostiju, jedan igrač domaćeg tima nesebično je loptu gurnuo na drugu stranu, a Muslimović, stari lisac, natrčao i zabio za 2:0.

U 80. minuti Misimović izvodi slobodnjak iskosa s lijeve strane, šalje sjajnu loptu u šesnaesterac, da bi Yang Yihu glavom loptu pospremio u mrežu za 3:0, da bi u 87. minuti konačan rezultat postavio Yan Xiangchuang.

Kineski FA Cup, četvrtfinale:

Guizhou Renhe - Liaoning 4:0 (Nano 15, Muslimović 70, Yang Yihu 80, Yan Xiangchuang 87)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.