Kinezi Bosancu daju godišnju platu od 6 miliona eura?
Foto: epa.eu

Radović blizu odlaska iz Poljske

Kinezi Bosancu daju godišnju platu od 6 miliona eura?

Već smo ranije pisali kako bi vezni fudbaler poljske Legije Miroslav Radović, inače rođen u Goraždu, mogao Poljsku zamijeniti Kinom. 

Na insistiranje Radomira Antića, nekadašnjeg selektora fudbalske reprezentacije Srbije, čelnici ambicioznog drugoligaša spremili su astronomskih šest miliona eura po godini, a ekipa iz Varšave u takvom odnosu snaga nema apsolutno nikakve šanse da zadrži sjajnog fudbalera.

Tridesetjednogodišnji Radović stigao je u Poljsku 2006. godine iz Partizana za 650 hiljada eura, a u narednih osam sezona postao je legenda kluba i najbolji strijelac od stranaca u historiji Legije. Odigrao je blizu 250 mečeva i postigao 63 gola.

Interesovanje za momka iz Goražda bilo je izuzetno visoko na jesen, kada je pružao sjajne partije u kvalifikacijama za Ligu šampiona i Ligu Evrope, ali je Legija brzo reagovala novim ugovorom (do sezone 2017/2018), uz povišicu od 15 odsto. 

Iako je rođen u Bosni i Hercegovini za ovog fudbalera se nije interesovao ni jedan od bh. selektora u prethodnom periodu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.