Kinezi ljuti na Teveza: Nije opravdao očekivanja

Jednostavno ga ne ide

Kinezi ljuti na Teveza: Nije opravdao očekivanja

Argentinski fudbaler Carlos Tevez igra daleko ispod svih očekivanja u Kini.

Tevez je u Shanghai Shenhui plaćen 37 miliona eura godišnje, a u 16 odigranih utakmica u kineskom prvenstvu postigao je svega četiri pogotka, što definitivno nije učinak kakav su učekivali u klubu.

To je priznao i zamjenik generalnog menadžera Shanghaija Zhu Jun.

"Odlučili smo da dovedemo Teveza zato što su kvalifikacije za Azijsku Ligu prvaka tek počele i još uvijek nije došlo novo pravilo oko transfera. Igrao je dobro u Boci Juniors i Juventusu, bio nam je potreban igrač takvog renomea, ali na kraju nije ispunio očekivanja", rekao je čelnik kineskog kluba.

I pored očajnog učinka Kinezi ne isključuju mogućnost da Tevez ostane u klubu.

"Ugovor za narednu godinu zavisit će od zajedničkog dogovora", dodao je Jun.

Tridesettrogodišnji Tevez je kroz dosadašnju profesionalnu karijeru osvojio brojne trofeje igrajući za Juventus, Manchester City, Manchester United... Među onima koje vrijedi spomenuti su Scudetto, tri naslova u Premier ligi, Kup Italije, FA Kup, Ligu prvaka...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi