Kisić još nije odlučio koga povesti

Košarkaška U-20 reprezentacija BiH

Kisić još nije odlučio koga povesti

Radomir Kisić, selektor mlade košarkaške reprezentacije BiH (U-20) koja se u Sarajevu priprema za evropsko prvenstvo koje počinje 14. jula, izjavio je da još nije odlučio kojih 12 igrača će nastupiti na ovom takmičenju.

"Još ne znam ko će biti među 12 igrača, ali znam da su svi pokazali zavidan nivo profesionalnosti, discipline i volje. Šteta je što u svojim klubovima nemaju veću minutažu jer su to talentovani mladi košarkaši", rekao je Kisić, čiji izabranici će pokušati da pred domaćim navijačima izbore plasman u A-diviziju.

Evropsko prvenstvo bit će održano u Sarajevu, u dvoranama Skenderija, Ilidža i "Ramiz Salčin" na Mojmilu.

Mladi bh. košarkaši su u proteklom periodu odigrali nekoliko pripremnih utakmica, a u posljednje dvije su pobijedili selekciju Portugala. Bh. tim će danas u 17.30 igrati prijateljsku utakmicu protiv mlade selekcije Makedonije u KSC Ilidža. Ulaz je slobodan.

BiH će na EP-u nastupiti u grupi sa selekcijama Izraela, Belgije, Islanda i Bjelorusije. Prvu utakmicu igraju protiv Islanda 14. jula u 21.15 na Ilidži. Nakon toga slijede susreti u Skenderiji protiv Belgije 15. jula u 20.00 sati i protiv Bjelorusije 16. jula u 15.00 sati. Susret protiv selekcije Izraela na rasporedu je 18. jula u 14.00 sati na Ilidži.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.